Jazz ja kahvi

Jazzkahvilan tarina alkaa

Jazzkahvila syntyi aika nopeasti, olihan meillä raaka-aineet ja idea valmiina, vaikkemme sitä itse edes tajunneet. Alitajuntamme on ahkeroinut kovasti jo useamman vuoden ajan. Näin jazzkahvilamme sai alkunsa:

Tapasimme mieheni kanssa nelisen vuotta sitten. Alkuajoista lähtien olemme jutelleet paljon, unelmat ja pelot on jaettu ja niistä on saatu aikaiseksi hyviä keskusteluja. Kerroin jossain vaiheessa yhdeksi lempi- kirjakseni Kajsa Ingemarssonin kirjan Keltaisten sitruunoiden ravintola. Kirja oli kevyttä hömppää ja se kertoi ystävyydestä. Kirjan eräs henkilö alkoi toteuttaa unelmaansa ja hän avasi ravintolan ruotsalaiseen lähiöön. Ravintolassa oli aina keltaisia sitruunoita esillä. Kirja oli varsinainen hyväntuulen kirja. Unelmani ei suinkaan ollut perustaa ravintola, tai edes suoranaisesti kahvila vaan hevostila, missä olisi ihanan tunnelmallinen kahvila vanhassa ladossa. Tilalla olisi myös pienimuotoista bed & breakfast toimintaa. No, hevostilan saaminen kannattavaksi vaatii suoranaisen ihmeen Suomessa, joten tämä unelma saa jäädä unelmaksi.

Hiihtoloman alussa mieheni kuuli, että Teijon Masuunille etsitään kahvilayrittäjää ja kertoi siitä minulle silmät loistaen. Ensimmäinen ajatukseni oli että totta kai! Sitten alkoi realistisuus puskemaan pintaan, kahvila on Teijolla ja me asumme Vantaalla (puolustus yksi, toinen kotimme on Teijolla), minulla on hyvässä kasvuvauhdissa oleva tilitoimisto (puolustus kaksi, kirjanpitoa voi tehdä myös Teijolta käsin), miten aika riittää kahden yrityksen pyörittämiseen (puolustus kolme, kahvilan sesonki on kaksi kuukautta kesällä, härdelli ei ole ympärivuotista, hyvin ehtii), minulla ei ole alalta kokemusta (puolustus neljä, jostain on kuitenkin aloitettava). Kysymyksiä riitti ja vastauksia sateli lähes samaa vauhtia. Valvoin seuraavan yön, muutamaa nukahtamista lukuun ottamatta. Seuraavana aamuna, kun mieheni heräsi, totesin silmät loistaen, että tähän on tartuttava! Mennään nyt ainakin juttelemaan ja kuulostelemaan, ei tehdä vielä mitään päätöksiä.

Ei aikaakaan, kun Mazzuunin risitäisiä pidettiin. Nimikin oli jotenkin itsestään selvyys, kun vanhempina oli masuuni ja jazz.