Jazz ja kahvi

Joulumarkkinat ja tulevia tapahtumia

Vipinää ja vilskettä

Syksy oli kiireistä aikaa Salossa. Teijolla sijaitsevassa kahvilassa riitti tekemistä, kun valmistauduimme joulukuun alussa järjestettyihin joulumarkkinoihin. Joulumarkkinoilla oli noin 50 käsityöläistä myymässä omia, itse valmistamiaan tuotteita. Tunnelma oli hyvä ja vieraamme näyttivät viihtyvän erinomaisesti. Lauantai oli odotetusti vilkas markkinapäivä, olihan ihana talvinen sää meidän puolellamme. Joulupukki kierteli alueella juttelemassa lasten ja aikuisten kanssa, samoin ihana pieni shetlannin poni ajelutti ihmisiä pitkin kaunista Teijon ruukkia. Jazzkahvilassa saimme kuunnella jazzia vinyylilevyltä soitettuna, kun Lauri Hifistudiolta pyöritteli levyjä. Yllätysohjelmassa oli päivän päätteeksi luontoaiheinen pienoisnäytelmä galleriassa.

Teijon masuunin tonttu vahtii ulkopuolella, että kaikki työt tulee tehtyä ajallaan.

 

Sunnuntaina satoi ennustuksen mukaisesti, mutta se ei estänyt ihmisiä lähtemästä liikkeelle. Teijon kyläyhdistyksen puuropajalla puurokauha heilui ahkerasti. Eipä ihme, koska sana pitkään haudutetusta aidosta riisipuurosta oli kiirinyt torppaan jos toiseenkin. Tiernapojat ehtivät piipahtamaan Teijon masuunilla ohikulukumatkallaan ja he kävivät viihdyttämässä myös alakerrassa olevia myyjiä. Sunnuntaina saimme kuunnella joululauluja Lauri Yrjölän tulkitsemana.

 

Tonttu ja tontun muori pitävät vahtia, ettei pöllö kaada kuusta ja että kirjat pysyvät järjestyksessä.

 

Sekä lauantaina että sunnuntaina taiteilijapariskunta Laura Lallallaa ja Gugge Wasenius olivat kertomassa Itsensä varjossa -näyttelystä. Näyttely on saanut paljon positiivista palautta ja on ihasteltavana 31.1.2018 asti masuunin galleriassa.

 

Teijon kartanon keijut ja masuunin menninkäiset juhlivat yön laskeutuessa. Teijolla on taikaa.

 

Mitä tapahtuu niille tähdenlennoille, joita kukaan ei saa kiinni? Teijon satumaiset joulumarkkinat.

Kurkistus ensi vuoteen

Vuosi 2018 tuo tullessaan paljon mielenkiintoisia tapahtumia. Heti loppiaisena starttaavat Jazzkahvilan luku- ja vinyylilevykinkerit. Kinkerit on tarkoitettu kaikille kirjallisuudesta tai vinyylilevyistä kiinnostuneille. Tapahtumiin osallistuminen on tehty helpoksi, voit ottaa tai olla ottamatta lempikirjasi tai -levysi mukaan. Lukukinkereissä luetaan ääneen ja jutellaan kirjallisuudesta. Levykinkereissä kuunnellaan vinyylilevyjä huippuluokan äänentoistolaitteistolla ja käydään keskustelua kunkin mukanaan tuomista levyistä.

Live -esiintymiset jatkuvat heti tammikuussa ja esiintymisiä järjestetään jokseenkin kerran kuukaudessa. Helmikuussa on seuraava brunssi, se nautitaan jazzin ja bluesin siivittämänä ystävänpäivän alla. Niin ikään helmikuussa, Etelä-Suomen hiihtolomaviikon päätteeksi, tuotamme Salojazzin kanssa yhteistyössä konsertin, joka ei jätä varmasti ketään kylmäksi. Lavalle astuu suomijazzin kuumimman nousevan nimen, Max Zengerin, luotsaama Maxxxtet- kvartetti.

Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät Facebook- eventseistä tai Tapahtumat– sivulta. Lippuja voit ostaa joko kahvilasta kahvilan aukioloaikana tai uudesta verkkokaupastamme.

Verkkokauppaamme tulee alkuvuonna myyntiin Luontomatkaajan eväsreppu. Repun sisältöön tulee erilaisia vaihtoehtoja ja sieltä löytyy eväsretkellä tarvittavat tarvikkeet kuten esimerkiksi sytykelastut, tulitikut ja roskapussi. Eväsrepun tai vaihtoehtoisen kylmälaukun voi lunastaa omaksi tai ehjän, puhtaan ja käyttökelpoisen kylmälaukun voi palauttaa kahvilaan, jolloin palautamme pantin osuuden takaisin.

Joulun alla vietämme rauhoittumisen aikaa, mutta välipäivinä 27.-30.12. olemme avoinna klo 12-16.