Jazz ja kahvi

Lisää liveä! Tai ainakin isommat…jätskit

No niin!

Avajaiset on sitten virallisesti pidetty reilu pari viikkoa sitten.

Avajaisissa Mazzuuni täyttyi elävästä jazz-musiikista:

Trio Tarsius, joka koostuu kolmesta Oulunkylän Pop&jazz- konservatorion nuoresta muusikosta (Oskari Pelli, rummut; Antti Ahoniemi, basso; Otto Rissanen, kitara) aloitti koko avajaispäivän upeasti masuunin kranssilta soivalla helmeilevällä klassisella jazzotteella, jossa korostui hienosti poikien dynaaminen yhteissoitto. Seuraavaksi Tarsiuksen Otto jatkoi säestäjänä aivan upealle ja mahtavaääniselle Anna Inginmaalle. Anna on muun muassa tehnyt levyn yhdessä Kauko Röyhkän ja Hypnomenin kanssa. Kannattaa tutustua tämän naisen tuotantoon, hän saattaa hyvinkin olla tulevana kesänä ”hovi”muusikkonamme :). Lauri Eskola Hifistudiolta esitteli välillä vinyylilevyjazzin avulla huippulaatuisia Stirling-kaiuttimia ja Explorer- vahvistinta. Ilta jatkui huikeasti Hämeenlinnalaisen Three Decades -laulutrion voimin. Triosta oli tosin koossa vain Gildan ja Cherryn muodostama duo. Mutta tästä duosta syntyi kyllä ohjelmaa ja ääntä vähintäänkin trion edestä Gildan soittaessa samalla Jazzkahvila Mazzuunin omaa pianoa. Piano on muuten vapaasti asiakkaiden käytettävissä, mikäli vähänkään alkaa soittosormia pakottaa :). Viimeinen illan esiintyjä ei suinkaan ollut vähäpätöisin, vaan Shirley Sparksin upeasti esittämät jazzstandardit Aleksisin Jazzkahvila Mazzuunin pianolla säestäminä täyttivät kauniisti kahvilan ilmatilan.

Avajaiset olivat siis todellista elävän musiikin juhlaa. Eikä tämä juhla tule Mazzuunissa loppumaan! Päinvastoin: jo lauantaina 27.5. klo 17 pääsemme jälleen nauttimaan aidosta livejazztunnelmasta, kun Tjango!- yhtye helsingistä saapuu uuden ”Greens & Blues” -levynsä julkistuskiertueella Mazzuuniin. Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä latinalaisamerikkalaisessa traditiossa, mutta yhtyeen musiikissa on kuultavissa vaikutteita niin bluegrassista kuin suomalaisesta ja irlantilaisesta kansanmusiikistakin. Liput 15 e, saatavilla verkosta http://liput.harmonikkaliitto.fi/fi/events/e/tjango-levynjulkaisukiertueen-konsertti/591a8eaccbe881f0428b4567 sekä kahvilasta.

Lisätietoja konsertista https://www.facebook.com/events/1339215952794328/

Kaikki joukolla siis paikan päälle Jazzkahvila Mazzuuniin todistamaan kotimaisen jazzosaamisen huikean korkeaa tasoa. Jos ei tälle, niin tuleville live-keikoille!

Tai jos et ehdi millekään tulevan kesän keikoista, niin tule ainakin maistamaan Tampereen Jäätelötehtaan huikaisevan herkullisia artesaanijäätelöitä. Niitä ei ole ilmalla pilattu, vaan ovat täyttä tavaraa! Ja makuhermoja kutkuttelevia, koskapa jäätelömestari Pipsa on käyttänyt jäätelöiden teossa vain aitoja aineksia, ei esanssimakuja. Suosittelemme erityisesti viskijäätelöä aikuisille sekä purkanmakuista jädeä lapsille 🙂